Nymindegab Strand

Vesterhavet trækker danskernes længste strå

14.6.2021
Foto: Niclas Jessen

Destination Vesterhavet er danskernes foretrukne feriemål i 2020. Destinationen, der tæller blandt andet Hvide Sande, Søndervig og Blåvand, indtager førstepladsen på ønskelisten i ny analyse. 

Uendelige hvide strande, hedelandskaber med stråtækte rødstensgårde, fyrtårne og bølgende klitter udgør et stykke Danmark, som på mange måder rummer hele essensen af ”Der er et yndigt land”. Tilsæt masser af surferstemning, smørstegt rødspætte, bunkers og jysk lune, så er det opskriften på danskernes foretrukne feriemål i Danmark i 2021.

Det viser en netop offentliggjort analyse, ”Danskernes Ferieplaner 2021”, som VisitDenmark har udarbejdet i samarbejde med Epinion. Danskerne stemmer Vesterhavet ind på en suveræn førsteplads over steder i Danmark, hvor de gerne vil holde deres sommerferie i år. Det er især naturen og den friske luft, der tiltaler de danskere, der foretrækker en kystferie frem for en storbyferie. Det hænger sammen med danskernes stigende begejstring for kysten og naturen, mener direktøren for Destination Vesterhavet.

”Pandemien har trukket veksler på vores frie adfærd, og alle trænger i den grad til at komme ud under åben himmel. Danskerne har det med havet som med cykler, at kærligheden til det ligger nærmest i vores DNA. Man oplever en frihedsfølelse, og skuldrene sænker sig, når man er ved kysten.  Hav, sand og vand er essensen af sommeridyl, og det har vi ekstra behov for i år”, siger Peer H. Kristensen, som er direktør hos Destination Vesterhavet.

Vesterhavet var også danskerne førstevalg i 2020, hvor destinationen noterede 2,5 millioner danske overnatninger i feriehuse, på hoteller, campingpladser og andre overnatningssteder. Det svarede til 9 procent af alle danske overnatninger i Danmark. I 2019 var Vesterhavet den næststørste destination målt på danske overnatninger, mens antallet af udenlandske overnatninger var det højeste i Danmark. Og det er en position, som Vesterhavet stræber efter at komme tilbage til, når udenlandske gæster nu igen kan sætte kursen mod Danmark.

”Tyskerne er i stigende grad ved at genfinde Vesterhavet, og deres vigtigste motiv for at rejse til Danmark er kyst, strand, natur og hav. Det ligger helt i tråd med den danske tendens, og det giver os et åbent vindue for udvikling af Vestkysten med fokus på at løfte hele gæsteoplevelsen. Det er vores ambition at skabe Nordeuropas førende kystdestination, hvor vi måler på kvalitet frem for kvantitet. Vi vil naturligvis gerne have mange gæster, men gæstetilfredsheden og værdien for lokalområdet er vores pejlemærker fremadrettet”, fortsætter Peer H. Kristensen. 

Det brusende Vesterhav på den ene side og den børnevenlige Ringkøbing Fjord på den anden side danner i kombination med en stribe spændende attraktioner og outdoor-muligheder en unik ferieramme for familier, par på kissemisse-tur og vennegrupper uanset nationalitet. Som et led i udvikling af feriemålet arbejder Destination Vesterhavet blandt andet med at øge synligheden af lokale Vesterhavsperler, skabe nye gæsteoplevelser, digitalisering af information til turister og øget bæredygtighed.

Vesterhavets popularitet mærkes hos Destination Vesterhavet i form af en tiltagende efterspørgsel hos overnatningsstederne. Man kan dog roligt hoppe med på trenden og sætte kursen mod Vesterhavet. Der er stadig god plads i både feriehuse, feriecentre samt på campingpladser og hoteller i skolernes sommerferie, sensommeren og til efteråret.

For yderligere information kontakt venligst - Tina Baungaard-Jensen hos Destination Vesterhavets kommunikationsbureau, By Baungaard, på +45 4128 1001 eller tina@bybaungaard.com

Om analysen ”Danskernes ferieplaner 2021”

Dataindsamlingen til 2021-undersøgelsen er foretaget fra den 13. april til den 8. maj 2021 af Epinion. I alt er der gennemført 2.142 webinterview med danskere i målgruppen 18+ med national repræsentativ sampling på køn og alder. Efter endt dataindsamling er data vægtet, så resultaterne afspejler befolkningernes sammensætning på køn, alder og geografi.

Den samlede rapport kan hentes her.