Strand

Vesterhavet får saltvandsindsprøjtning på godt 8,2 millioner kroner

28.6.2022
Foto: VisitVesterhavet

Grøn omstilling, digitalisering og international markedsføring skal genoprette turismen i Destination Vesterhavet. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skyder penge i projektet.

Vestkystturismen skal tilbage på sporet. De sidste par års mangel på tyske og internationale turister trækker stadig spor i Destination Vesterhavet. Alene i Varde Kommune, som sammen med Ringkøbing-Skjern Kommune udgør Destination Vesterhavet, faldt antallet af tyske gæster med omkring 25 procent i både 2020 og 2021 set i forhold til 2019. De tyske gæster skal hentes tilbage, og det skal ske via en øget indsats omkring bæredygtighed, digital gæsteservice, datagrundlag og international markedsføring. Derfor får Destination Vesterhavet nu tilført godt 8,2 millioner kroner fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til et treårigt projekt.

”Tyskerne har i mange år haft et grønt ben foran, og de efterspørger i stigende grad grønne og bæredygtige turismeoplevelser. Vi skal derfor udvikle nye outdoor-aktiviteter, grønne fødevareoplevelser og bæredygtige overnatningsmuligheder. Samtidig skal vi vide mere om vores gæster, så vi kan skræddersy oplevelsespaletten og destinationsudbuddet på baggrund af solide data og ikke ud fra mavefornemmelser”, siger Peer Heldgaard Kristensen, som er direktør i Destination Vesterhavet.

Med den grønne omstilling ønsker Destination Vesterhavet at tappe ind i og udvikle de bæredygtige potentialer inden for alle destinationens berøringsflader og skabe balance på den tredobbelte bæredygtighedsbundlinje. Der skal nemlig ikke alene måles på miljøparametre, og hvordan vi passer på naturen, men også på samklangen mellem borgere og turister samt lokalområdets økonomiske udvikling og vækst.

Destination Vesterhavet er det ferieområde i Danmark, som har tabt næst flest internationale gæster under covid-19. I alt 1,4 mio. tyske overnatninger. Samtidig er Destination Vesterhavet Danmarks største kystferiedestination og udgør en betydelig andel af den samlede nationale turismeomsætning. Turismen har en afgørende betydning for lokalsamfundene og udgør 16,6 procent af den samlede arbejdsstyrke i Varde Kommune og Ringkøbing-Skjern Kommune.

”Vi er meget glade for den økonomiske saltvandsindsprøjtning fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Vi kan nu bygge videre på de gode initiativer, der er skabt i destinationssamarbejdet med kommunerne og holde snuden i sporet på den grønne omstilling. Ambition er at blive Nordeuropæernes foretrukne kystferiedestination i 2025, men udviklingen skal være bæredygtig. Det betyder, at vi vil tiltrække højtforbrugende gæster spredt ud over hele året og have skarpt fokus på kvalitet frem for kvantitet”, siger Peer Heldgaard Kristensen.

Erhvervsfremmemidlerne udgør godt halvdelen af økonomien i det treårige projekt til 16 millioner kroner. Dertil kommer de to kommuner hver med 1,5 millioner kroner, mens de resterende finansieres via samarbejdspartnere.

For yderligere information kontakt venligst Tina Baungaard-Jensen hos Destination Vesterhavets kommunikationsbureau, By Baungaard, på +45 4128 1001 eller tina@bybaungaard.com